instagram
 
instagram

Društvo

Počela prijava za pomoć države u iznosu od 60 evra

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 28. april 2021. • 13:44 •

Počela prijava za pomoć države u iznosu od 60 evra

Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji, od danas mogu da se prijave za pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Prijavljivanje je isto kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra. Na sajta Uprave za trezor najpre treba kliknuti na polje Podnošenje prijave, upisati broj lične karte i izabrati banku kod koje zainteresovani ima otvoren račun.

Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplati novac i u njoj će im biti otvoren račun.

Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći kao i ljudi koji su na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju za pomoć.

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja, a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja.

Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija Srbi na Kosovu i Metohiji mogu očekivati pomoć države u trećoj i četvrtoj nedelji maja. Svi oni će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.

Nezaposleni u ostatku Srbije pomoć u iznosu od 60 evra dobiće u junu.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena