instagram
 
instagram

Društvo

Grupe Pir i T.A.K.O. nastupile na 5. „Suvača demo festu“ u Kikindi

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 21. jul 2021. • 15:18 •

Grupe Pir i T.A.K.O. nastupile na 5. „Suvača demo festu“ u Kikindi Suvača demo fest u Kikindi

„Suvača demo fest“ u Kikindi ove godine obeležio je svoj prvi mali jubilej - pet godina postojanja. Ova zanimljiva muzička manifestacija koja u svom srcu neguje ljubav prema rok muzici i druženju svih generacija, svojevrsna je podrška najmlađim muzičarima i novim bendovima, ali neguje i one starije i iskusnije iz redova veterana, kao i one muzičke sastave u naponu snage. U neposrednoj blizini jedinog preostalog mlina na konjski pogon u regionu, takozvane Suvače i ove godine okupio se veliki broj ljubitelja rok zvuka, a posetioce su zabavljali muzički sastavi poput najmlađih Bubamara iz Bečeja, ali i grupe Pir iz Novog Miloševa koja ove godine obeležava čak 46 godina svog postojanja.

Među mlađim učesnicima na kikindskom „Suvača demo festu“ našao se i sastav T.A.K.O. sačinjen od perspektivnih mladih Novobečejaca i Bečejaca.

Iako je kiša u Kikindi ove godine sprečila nastup svih desetak bendova na „Suvača demo festu“, organizatori, a ni posetioci nemaju razloga za nezadovoljstvo, smatra Vojislav Grbić,  predsednik Udruženja muzičara „Suvača demo fest“.

Ovogodišnji „Suvača demo fest“ u Kikindi imao je i humanitarni karakter, a sredstva od prodaje dela tiraža poslednjeg albuma kikindskog sastava DrvoTruo bio je namenjen za pomoć u lečenju Gordana Dizdarevića Grka. Manifestaciju je i ove godine svojim autentičnim vođenjem podržao Puniša Billy King Zeljković, osvedočeni  prijatelj „Suvača demo festa“.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena