instagram
 
instagram

Društvo

Lepota je u različitosti, a njeno prihvatanje je u znanju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 5. avgust 2021. • 15:58 •

Lepota je u različitosti, a njeno prihvatanje je u znanju Članovi Udruženja "Plava školjka" na druženju u Narodnoj biblioteci Novi Bečej

Udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda svoj važan put u borbi za lepotu različitosti započelo je na Božić 2010. godine sa osnovnim ciljem da, pre svega, pomogne i pruži podršku roditeljima dece sa invaliditetom. Vođena sopstvenim iskustvom sa ćerkom Marinom, Nadica Blažić, osnovala je ovo udruženje koje danas iza sebe ima pregršt realizovanih aktivnosti i projekata, a broji preko 25 članova. Prema njenim rečima, često se, zbog bolesti deteta i mnogobrojnih boravaka u bolnicama i banjama zanemari podrška roditeljima i porodicama, pa trpe i sama deca, jer nemaju prostora da iskažu svoj pravi potencijal. Važno je naglasiti da se nijedan roditelj ne sprema da bude roditelj detete sa invaliditetom, ističe Nadica Blažić.

Marina Blažić ima jedinstvenu dijagnozu u svetu - telo joj je asimetrično, rođena je bez vrata, ključne kosti i sa jednom nogom kraćom od druge...Marina je danas višestruka osvajačica medalja u hip-hopu za osobe sa invaliditetom, a završila je i studije grafičkog dizajna.

Biti različit je potpuno normalno, smatra pesnikinja Dušica Ivanović iz Pančeva, inače, prijatelj Udruženja „Plava školjka“. Da bi smo znali kako da se odnosimo prema određenim različitostima, moramo imati znanje, smatra ova profesorka srpskog jezika i književnosti koja je deo svog radnog veka provela u Kanadi.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad