instagram
 
instagram

Društvo

Uništeno preko 370 saobraćajnih znakova

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 6. avgust 2021. • 15:00 •

Uništeno preko 370 saobraćajnih znakova

Redovno održavanje javnih puteva i ulica, kao i opštinskog puta Novo Miloševo - Bočar, svake godine vrši se prema programu uređenja saobraćajne infrastrukture. Realizaciju pomenutog programa sprovodi Javno preduzeće „Urbanizam i putevi“ iz Novog Bečeja koje je upravljač oko 160 kilometara javnih puteva na teritoriji opštine. Prema programu, najpre se vrše radovi na održavanju kolovoza i pružnih prelaza, a zatim i radovi na održavanju vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije. Radovi na asfaltiranju i saniranju udarnih rupa na lokalnim putevima započeti su jula, a avgusta se krenulo i sa obeležavanjem horizontalne saobraćajne signalizacije na svim glavnim saobraćajnicama, kao i obeležavanje pešačkih prelaza, parkinga i zona škola. Izvođač ovih radova je firma „Signal“ iz Sombora, objašnjava direktor preduzeća „Urbanizam i putevi“, Dalibor Vučetić i dodaje da je za ove svrhe opština izdvojila 4,2 miliona dinara: Radovi će se sprovoditi do kraja ove kalendarske godine, sukcesivno, u zavisnosti od radova na održavanju puteva, tj. krpljenju udarnih rupa i sanaciji bankina. Što se tiče obeležavanje horizontalne signalizacije, to se odnosi na parkinge, razdelne linije, pešačke prelaze i zaustavne linije. Kada je u pitanju vertikalna signalizacija, tu bih posebno istakao i apelovao na sve građane i učesnike u saobraćaju da je česta pojava, u poslednjih godinu dana, nedostatak saobraćajnih znakova, što se može opisati i statističkim podacima, u Novom Bečeju nedostaje 123, u Novom Miloševu 122, u Kumanu 66, a u Bočaru 60 saobraćajnih znakova. Dakle, učestala je pojava njihovog uništavanja od strane maloletnih lica, tako da smo u proteklom periodu imali na teritoriji opštine, tačnije u naseljenom mestu Kumane, uništavanje saobraćajne signalizacije, kao i trafoa, odnosno imovine „Elektroprivrede Srbije“ od strane pomenutih lica i to ispisivanjem grafita. Mi smo kao upravljač puteva i kao neko ko vodi brigu o saobraćajnoj signalizaciji uputili odštetni zahtev Policijskoj stanici koja će dalje procesuirati počinioce.

Vučetić je ovom prilikom još jednom uputio apel građanima opštine Novi Bečej da čuvaju postojeću imovinu i saobraćajne znake: Vrednost jednog znaka prelazi 10 hiljada dinara, a i to zavisi od postavljanja znaka i od toga kakvo je oštećenje u pitanju, odnosno da li se vrši zamena folije, stuba tj. nosača saobraćajne signalizacije i slično. Sve to mnogo košta lokalnu samoupravu.

U sklopu ovih radova, između ostalog, biće izvršeno i obeležavanje parkinga ispred novobečejske hale sportova, ali i ispred objekta PU „Pava Sudarski“ u delu naselja Vranjevo.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novobečejska svakodnevica”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena