instagram
 
instagram

Društvo

Sistem za zalivanje sačuvao cveće

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 19. avgust 2021. • 11:59 •

Sistem za zalivanje sačuvao cveće

Radnici Javnog preduzeća „Komunalac“ i ovog leta potrudili su se da Tiski kej, kao zaštitni znak Novog Bečeja, zadrži svoje mesto među najlepšima u Srbiji. Svakodnevni poslovi planiranja i održavanja zelenih i cvetnih površina spadaju u najobimnije, a koje umnogome olakšava postavljanje sistema za zalivanje „kap po kap“ na većim cvetnjacima, poput onih u ulici Žarka Zrenjanina, koji pokrivaju površinu veću od 250 kvadratnih metara: To nam je u ovoj sušnoj godini, jako pomoglo da se cveće održi i bude lepo i evidentno je da tamo gde postoji sistem za zalivanje, cveće i jeste najlepše. Naši radnici zaista vredno rade i već dva meseca svakodnevno zalivaju, bez dana pauze. Dakle, subotom i nedeljom se takođe zalivaju svi cvetnjaci van sistema za zalivanje koje smo ove godine napravili. To su neke novine koje smo uveli i nadam se da ćemo u narednim godinama još neke površine staviti pod sisteme za zalivanje, pa ćemo tako imati više vremena da se bavimo detaljima oko uređenja, jer pored ovoga, održavamo cveće i u drugim mestima u opštini i to sa malim brojem ljudi, pa nam ovo zaista pomaže da sve cvetne površine očuvamo na zadovoljavajućem nivou, objasnila je Sofija Blažin, pejzažni arhitekta.

U prethodnom periodu uređen je i plato ispred Srednje škole u ulici Maršala Tita, a postavljeno je i novo ukrasno drveće na Tiskom keju: U ulici Maršala Tita smo uredili ivičnjake i postavili malč i višegodišnje biljke. Postavili smo još 12 piramida, odnosno, posadili smo 3 drveta na keju, u pitanju je minijaturna bronzana kruškica, svaki od njih stavili smo u jednu kacu od jednog kubika, dok se okolo nalazi gvozdeni držač i oko njih je poređano 12 piramida veličine jednog metra. To sada zaista izgleda lepo i taj donji deo terase, koji je uvek bio prazan, smo ovim malo oplemenili što daje celom keju lepu celinu.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena