instagram
 
instagram

Društvo

U „Avliji zabavliji“, uprkos kiši, bogat sadržaj za najmlađe

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 31. avgust 2021. • 12:59 •

U „Avliji zabavliji“, uprkos kiši, bogat sadržaj za najmlađe

„Avlija zabavlija“, podmanifestacija „Velike Gospojine“ sa tradicijom dugom više od dve decenije, ove godine, zbog loših vremenskih uslova održana je u zatvorenom, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej. Kiša i tmurno vreme nisu uspeli da pokvare raspoloženje mališana, pa su smeh i kreativne radionice obeležile i ovogodišnje druženje sa najmlađima: „Mi pokušavamo malo da razvedrimo ovo tmurno vreme, „Avlija zabavlija“ nije otkazana uprkos kiši. Održali smo likovnu radionicu i trebali smo da imamo u gostima animatore i žonglere, međutim nismo mogli da ih primimo u ovaj naš zatvoreni prostor tako da to druženje odlažemo za prvu sledeću priliku, dakle, prvi sledeći put kada bude lepo vreme, pozvaćemo decu i družićemo se sa njima. Od 18 časova očekuje nas i pozorišnja predstava „Bez alata nema ni zanata“ iz Novog Sada, to je pozorište „Teatrilo“. Posle toga ćemo praviti malu žurku sa decom, tako da će, mislim, ovaj dan proteći u najboljem mogućem svetlu“, zaključila je Monika Jovanov, rukovodilac dečijeg odeljenja u Narodnoj biblioteci.

Tokom vikenda, a u nastavku programa za decu, realizovane su i aktivnosti planirane u okviru „Dečije ulice“ koje su, zbog kišovitog vremena, takođe preseljene u prostorije Narodne biblioteke: „U subotu smo radili sve aktivnosti vezane tako da napravimo jedan pano koji predstavlja reku Tisu, tako smo ga oslikali, a onda smo pravili ribice i brodiće koji plove Tisom, a od gore, naravno, nezaobilazni Tiski cvet koji je zaštitni znak Novog Bečeja. Za nedelju smo planirali, a tako i realizovali takmičarske igre i bilo je mnogo zabavno. Ponovo smo sve održali ovde, u galeriji, zbog vremenskih uslova, a mislim da će jednog dana najrelevantnije biti to što će deca pričati o svemu tome”, složila se animatorka, Melinda Simić.

Organizatori, kao i svi prisutni potrudili su se da ispoštuju propisane epidemiološke mere kako bi, osim osmeha i kreativnih ideja, sačuvali i zdravlje mališana.  

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena