instagram
 
instagram

Društvo

Uspela humana akcija „Čuvara prirode“ 

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 14. septembar 2021. • 15:52 •

Uspela humana akcija „Čuvara prirode“ 

Članovi sekcije „Čuvari prirode“ Osnovne škole „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, u saradnji sa preduzećem „Brantner otpadna privreda“, organizovali su akciju prikupljanja otpadnog materijala. Ova eko radionica bila je humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac namenjen je za troškove lečenja učenika ove obrazovne ustanove, Pavla Vlaškalina: Odziv je bio odličan, deca su to odlično organizovala, pošto je ovo prvi put da „Čuvari prirode“, odnosno, članovi sekcije koja funkcioniše na nivou škole, a na kojoj je tema bila odvajanje različitih vrsta otpada. Sa druge strane, ovo je i jedna humanitarna akcija za našeg učenika Pavla Vlaškalina, koji je jedan jako dobar đak, dobar drug i dobro dete i svima nama pokazuje svojom upornošću kako treba da budemo dobri, vredni i požrtvovani kao što je on. Nama je bila čast što možemo nekako da pomognemo, istakla je Biljana Banjac,  direktorica škole.

Akcija je sprovedena u okviru septembarske teme, ekologija i očuvanje prirode, kroz koju učenici, osim ekološke svesti, neguju i humanost i empatiju: Pošto će sve sekcije na nivou škole imati tu temu za septembar, ovo je i određeni doprinos našem radu i novinama koje unosimo u te slobodne aktivnosti, a kojih su deca svakako željna zbog svih ograničenja koje smo imali i za sada smo jako zadovoljni, a i deca koliko vidim.

Sakupljen otpadni materijal preuzet je od strane „Brantner otpadne privrede“, gde su ga potom izmerili i sve to obračunali po važećim cenama, a prihod potom uplatili u vidu donacije za lečenje Pavla Vlaškalina.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad