instagram
 
instagram

Društvo

Prvacima uručene članske karte

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 23. septembar 2021. • 15:03 •

Prvacima uručene članske karte

Narodna biblioteka u Novom Bečeju i ove godine organizovala je tradicionalni prijem, uz prigodan program, za đake prvake Osnovne škole „Miloje Čiplić“ koji su u dvorištvu ove ustanove uživali u predstavi animatora.

Mi, zapravo, dolazimo iz ranih krajeva, ali živimo u Beogradu. Moj prijatelj, Vojislav Šantić i ja, pokazali smo mališanima razne cirkuske veštine, žongliranje i štule i balansiranje i još mnogo toga. Pre nekih 15 godina upoznao sam na nekoj rekreativnoj nastavi đake i nastavnike iz vaše opštine koji su mi se jako svideli, jer sam i ja odrsatao u Banatu, u Novom Kneževcu, pa ste nekako moj narod i od tada ja sa direktorom Vladom sa kojim imam fenomenalnu saradnju, kao i sa svim Novobečejcima gde smo uvek toplo dečakani, zaista, jedva čekamo da nas pozovu jer mi volimo ovde da radimo, priča žongler i animator, Renato Ilić.

Da bi se savladala ova veština potrebni su, kako kaže,  sati i sati vežbanja, a koji su se u njegovom slučaju, pretočili u 17 godina upornog rada: To je jako teško pitanje za bar pola miliona dolara, odgovor je da mi je trebalo onoliko vremena koliko sam utrošio u treningu. To nema veze da li si počeo pre dve ili pre 20 godina, već je do broja sati ili minuta koliko si stajao u mestu i žonglirao, objasnio je Renato.

Ovom prilikom, učenicima prvog razreda uručene su članske karte Narodne biblioteke sa nadom da će ovi mališani u budućnosti biti njihovi redovni posetioci: Početak nove školske godine je početak i nove saradnje sa osnovnim školama našeg mesta. Ovoga puta u gostima su nam bili učenici Osnovne škole „Miloje Čiplić“, a došli su da im Narodna biblioteka podelila članske karte, kao našim budućim korisnicima, koji još uvek ne znaju da čitaju i da pišu, ali smo ih ipak pozvali kako bi znali da ovde imaju svoje odeljenje koje mogu koristiti čim nauče da čitaju. Tim povodom pripremili smo im i mali prgram da ih ovaj dan seća na ovaj upis i želim im dobrodošlicu u našu ustanovu, poručio je direktor Vladimir Davidović.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad