Društvo

U okviru projekta „Čista Srbija“ 24,5 miliona evra za kanalizaciju u Novom Bečeju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 7. oktobar 2021. • 13:17 •

U okviru projekta „Čista Srbija“ 24,5 miliona evra za kanalizaciju u Novom Bečeju 35. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej

U zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju danas je održana 35. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej, na kojoj su, pored niza tačaka koje se tiču rada same lokalne samouprave i javnih ustanova i preduzeća, članovi Veća utvrdili i predlog izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja Novi Bečej u cilju ostvarenja novih prostorno-funkcionalnih potreba i rešenja na osam lokacija u Novom Bečeju, koja, između ostalog, omogućava izgradnju novog objekta Domu za odrasla lica „Sveti Vasilije Ostroški“, novih parking mesta u užoj zoni centra, parking prostora kod Žitnog magacina i replike neolitskog naselja, višespratnica u ulici Petra Drapšina i drugo.

Takođe, utvrđen je i predlog odluke o pristupanju izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije bloka 115 u Novom Bečeju koja se direktno tiče projekta „Čista Srbija“ u okviru kog će u naredne tri godine biti izgrađena kompletna kanalizacija u naselju Novi Bečej. Više detalja o ovom temi, nakon održane sednice, rekao nam je predsednik opštine, Saša Maksimović i dodao da je za građane veoma bitna informacija i da će cena priključka na kanalizaciju biti bar za 50 posto niža.

Pogledajte video prilog!

Realizacija najvećeg dosadašnjeg projekta izgradnje i i rekonstrukcije kanalizacione infrastrukture „Čista Srbija“ zvanično je počela potpisivanjem aneksa ugovora između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kineskih investitora i predstavnika četrnaest lokalnih samouprava početkom avgusta ove godine, a podrazumeva izgradnju 26 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i oko 700 kilometara nove kanalizacione mreže.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad