Društvo

U Novom Miloševu mnoštvom aktivnosti obeležili Dečiju nedelju

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 8. oktobar 2021. • 16:37 •

U Novom Miloševu mnoštvom aktivnosti obeležili Dečiju nedelju

Prve nedelje oktobra širom Srbije obeležava se Dečija  nedelja, a kao ovogodišnji moto izabrani su stihovi istaknutog dečijeg pisca, Ljubivoja Ršumovića: „Dete je dete, da ga volite i razumete“. Brojnim aktivnostima, ova manifestacija posvećena pravima najmlađih ispisanim u Konvenciji Ujedinjenih nacija, obeležena je i u Osnovnoj školi „dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu, navela je učiteljica 3. razreda u ovoj obrazovnoj ustanovi, Biljana Arsenov. Kako objašnjava, za najmlađe učenike organizovano je druženje sa knjigom u školskoj biblioteci, a za njihove godinu dana starije drugare dečije igre koje su potom ovekovečene na panou.

Prvi dan za učenike ovog uzrasta bio je posvećen dečijim pravima, dok je utorak prošao u znaku omiljene igračke, mahom društvenih igara, potvrdila je učiteljica 3. razreda, Mirjana Dujin. Zajedno sa učenicima 4. razreda, tokom protekle nedelje, usavršili su i plesne korake koje su naučili na „Super kampu“.

I stariji učenici uspešno su uradili zadatak i za ovu priliku, pored drugih aktivnosti, pripremili foto-reportažu o svom naseljenom mestu.

Stvari prikupljene u okviru humanitarne aktivnosti namenjene su učenicima
slabijeg socio-ekonomskog statusa, istakla je učiteljica Biljana Arsenov i dodala da su učešće u Dečijim aktivnostima uzela i deca koja pohađaju posebno odeljenje ove škole.


Vršilac dužnosti direktora, Đorđe Mirkov, zahvalio se ovom prilikom i pohvalio rad učenika i zaposlenih. Kako dodaje, u njihovoj školi cela godina jeste jedna velika Dečija nedelja, dok sama manifestacija tokom 5 dana predstavlja krunu njihovog rada.

Više pogledajte u TV prilogu!

 

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad