instagram
 
instagram

Društvo

Potpisano 50 ugovora energetske sanacije

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 20. oktobar 2021. • 15:12 •

Potpisano 50 ugovora energetske sanacije Potpisivanje trojnog ugovora u zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju

Potpisivanjem trojnih ugovora između opštine Novi Bečej, izvođača radova i građana, krajnjih korisnika, novobečejska lokalna samouprava nedavno je uspešno završila postupak u okviru realizacije prvog Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stambenih zgrada. Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije i opština Novi Bečej sufinansiraju do 50 posto prihvatljivih troškova po ovom konkursu.

Opština Novi Bečej se može pohvaliti da je među prvima uspešno realizovala pomenuti postupak, istakao je ovom prilikom predsednik opštine, Saša Maksimović: Mogu sa ponosom da kažem da je opština Novi Bečej jedna od tri lokalne samouprave koja je već sprovela postupak, dakle i javne nabavke i konkursa, odnosno potpisivanja ugovora sa građanima. To je zaista dobra vest, jer koristimo priliku lepog vremena da građanima omogućimo eregetsku efikasnost što pre, kako bi imali manje račune za grejanje Što se nas tiče, zaštita životne sredine nam je na prvom mestu, dakle ovo je korist i državi, a i naših građana.

Prema rečima inspektora za zaštitu životne sredine Žive Neatnice, načelnika Odeljenja za inspekcijske službe u Opštinskoj upravi Novi Bečej, na javni poziv podneto je 63 zahteva građana, od čega i jedna stambena zajednica: Ministarstvo rudarstva i enregtike po prvi put u saradnji sa opštinom Novi Bečej realizuje ovaj program sufinansiranja mera energetske sanacije. Na konkurs se javilo 63, od čega je 50 prošlo selekciju. Devedeset i pet posto njih se javilo za zamenu stolarije, dakle, prozora i vrata, dok se preostali broj njih prijavio za termičku izolaciju i za nabavku kotlova na biomasu. Nakon potpisivanja ugovora predstoji izvođenje radova. Inače, za ove namene izdvojeno je 4,8 miliona dinara od čega je polovinu sredstava obezbedila Republika Srbija, a drugu polovinu opština Novi Bečej. Po pojedinačnoj prijavi maksimalno dodeljen iznos je 100 hiljada dinara za nabavku i ugradnju stolarije, 120 hiljada za termoizolaciju, dok je za nabavku kotlova on 85 hiljada dinara.

Izvođači radova po ovom konkursu su firme iz Novog Bečeja, Valjeva, Sente i Zemuna.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena