instagram
 
instagram

Društvo

Nacionalna i evropska oznaka kvaliteta za projekat „Duša nauke“

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 29. oktobar 2021. • 13:35 •

Nacionalna i evropska oznaka kvaliteta za projekat „Duša nauke“ Evropska oznaka kvaliteta za projekat "Duša nauke"

Projekat „Duša nauke“ čiji je nosilac OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, a koji se realizuje u okviru Erazmus plus programa Evropske unije, nakon produženja roka za završetak projektnih aktivnosti, usled situacije sa korona virusom, nastavlja se mobilnošću učenika u Španiji. 

Više dosadašnjih aktivnosti sprovednih, pre svega onlajn, svoju potvrdu dobilo je dodeljivanjem, najpre, nacionalne oznake kvaliteta nastavnici engleskog jezika i koordinatorki projekta, Emi Lenkeš, ali i evropske oznake kvaliteta za projekat „Duša nauke“ u celini. 

Nakon vrlo uspešnih i kolaborativnih projektnih aktivnosti, koje smo sprovodili skoro godinu i po dana, smatrala sam da bi trebalo da se prijavim za oznaku nacionalnog kvaliteta, jer sam ispunjavala sve potrebne kriterijume, ističe Ema Lenkeš i dodaje: Oznaka nacionalnog kvaliteta se dodeljuje upravo nastavnicima koji su ispunili sve kriterijume i pokazuje da je projekat dostigao određeni nivo kvaliteta na nacionalnom nivou. Prijava je bila u junu, a u septembru sam dobila potvrdu da mi je dodeljena ta oznaka. Nedavno je stigao i mejl da nam je Nacionalna agencija za eTwining dodelila i Evropsku oznaku kvaliteta za naš rad i naš projekat. Znači, to je zajednička nagrada za sve oni koji su učestvovali u svim projektnim aktivnostima. Ova oznaka se dodeljuje za izuzetnost rada na projektnim aktivnostima. To je uspeh za nas i naš tim, za naše učenike i za školu. Mobilnost mladih u Španiji odvija se u jednom malom mestu blizu Sevilje, a tokom ove mobilnosti đaci će obići i Sevilju.

Osnovna škola „Miloje Čiplić“ projekat „Duša nake“ sprovodi u saradnji sa partnerskim školama iz Italije, Turske, Engleske i Španije, a prema rečima Eme Lenkeš, u planu je pokretanje novog eTwining projekta u sklopu postojećeg Erazmus plus programa, koji će kao temu imati Leonarda Da Vinčija, a aktivnosti će se sprovoditi ustaljenim putem - onlajn.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena