instagram
 
instagram

Društvo

Moj prvi ilustrovani mađarsko-srpski rečnik, nova publikacija „Plenuma“

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 8. decembar 2021. • 11:48 •

Moj prvi ilustrovani mađarsko-srpski rečnik, nova publikacija „Plenuma“ Nova publikacija u izdanju Centra za učenje i kulturu - Plenum

Centar za učenje i kulturu - Plenum iz Novog Bečeja izdao je ovih dana svoju novu publikaciju, sedmu po redu, pod nazivom „Moj prvi ilustrovani mađarsko-srpski rečnik“. Publikaciju potpisuju Anita Bojić Perkin i Gordana Svilengaćin, a njenu realizaciju omogućili su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice AP Vojvodine i opština Novi Bečej. Autorka dizajna ilustrovanog rečnika je Anita Bojić Perkin, lekturu i korekturu za srpski jezik uradila je Gordana Svilengaćin, dok je isto to, ali za mađarski jezik učinio Jožef Kovač.

Svoje primerke ilustrovanog mađarsko-srpskog rečnika u izdanju Plenuma juče su dobili učenici OŠ „Miloje Čiplić“, a iste će dobiti i učenici OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju. To su, pre svega, učenici prvog i drugog razreda koji nastavu prate na mađarskom jeziku, ali i učenici čiji je maternji jezik srpski, dok mađarski jezik uče kao izborni.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena