instagram
 
instagram

Društvo

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 8. decembar 2021. • 14:05 •

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Članovi Opštinske organizacije invalida rada su, u galeriji Doma kulture u Novom Bečeju, obeležili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i 57-mu godišnjicu postojanja Saveza invalida rada Vojvodine. Skupu su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej, Oto Kišmarton i pomoćnik predsednika opštine, Milan Stojšin koji je istakao: Došli smo da zajedno proslavimo 57 godina Saveza invalida rada Vojvodine, odnosno, osoba sa invaliditetom i da našu, opštinsku organizaciju podržimo, da im ponudimo pomoć, da im pokažemo da smo uvek tu za njih i da im poručimo da mogu da računaju na nas.

Bila je ovo odlična prilika da se iznese kratka retrospektiva rada u protekloj godini kao i da se predstavnicima lokalne samouprave predoče aktuelni problemi. Po rečima predsednice Opštinske organizacije invalida rada, Sofije Slavković, zbog neizvesne epidemiološke situacije, prva 4 meseca tekuće godine za njihove članove prošla su bez aktivnosti, što su se potrudili da nadoknade tokom letnjeg i jesenjeg perioda: Imali smo razne aktivnosti sa kojima smo radili na podizanju kapaciteta osoba sa invaliditetom, imali smo sportsku rekreaciju gde smo organizovali i šahovski turnir između dve opštine, naše i bečejske. Organizovali smo i dve ekskurzije, prva je bila poseta Smederevu, tvrđavi, Viminacijumu i Srebrnom jezeru. Pisali smo projekte i od lokalne samouprave su nam odobrena sredstva koja smo upotrebili da naši članovi vide još nešto od naše lepe Srbije. Drugi deo sredstava smo isto tako iskoristili za ekskurziju, koju smo obavili u novembru, kada smo išli da vidimo izložbu haljina Jovanke Broz, u Muzeju Nikole Tesle, kada  smo posetili i Zoološki vrt, navodi Slavkovićeva, ističući da svaka eksurzija podrazumeva obezbeđene lanč-pakete i osveženje, kao i vođu puta kao vodiča, a pre svega dobru atmosferu i lepo druženje.

Sve u svemu, uspeli smo da ovu godinu odradimo, da imamo aktivnosti, da udruženje nastavi sa radom bez obzira na pandemiju. Čuvali smo se, sve mere zaštite smo preduzimali tako da se nadam i želim da naši članovi vide da se trudimo i radimo, kao i da oni nastave da učestvuju u svim našim aktivnostima, poručila je Sofija Slavković.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena