instagram
 
instagram

Društvo

Danilu Rajkovu nagrada „Talenti 2021“

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 23. decembar 2021. • 14:23 •

Danilu Rajkovu nagrada „Talenti 2021“ Marina Petrović i Danilo Rajkov u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu

Učenik 2. razreda gimnazijskog odeljenja u Srednjoj školi Novi Bečej, Danilo Rajkov, dobitnik je nagrade „Talenti 2021“ koju dodeljuje Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu za najuspešnije učenike i njihove mentore sa teritorije AP Vojvodine, za vrhunske rezultate postignute tokom protekle školske godine na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika. 

Danilu Rajkovu i njegovoj mentorki profesorki fizike Marini Petrović, nagrade su uručene u zdanju Pokrajinske vlade u Novom Sadu, a ovo visoko priznanje Danilo je dobio kao jedini učenik sa teritorije srednjeg Banata.

Podsetimo, Danilo Rajkov je prošle školske godine osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike. O značaju nagrade, Danilo kaže: Znači mi kada neko primeti moj već postignuti uspeh. To me podstiče, naravno, da radim više nego što sam ranije radio i da se trudim da postignem iste uspehe. Na svečanosti nagrada u Pokrajinskoj vladi je zaista bila lepa atmosfera, sve je organizovano na nivou, bilo je mnogo uspešne dece, tako da mi je bilo prijatno i drago mi je što sam bio na jednom takvom događaju. Inače, ispada da mi za prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike koje sam osvojio ranije tokom cele godine stižu razna priznanja, dakle, zbog tog jednog uspeha tokom cele godine dobijam čestitke, pohvale i nagrade, što je lepo i zaista mi znači. 

Danilo se ovom prilikom kratko osvrnuo i na to ka čemu je sada usmeren: To su i dalje fizika i matematika, a i ove školske godine ću se takmičiti upravo iz fizike i nadam se da ću ponoviti uspeh. Svakako da pored učenja imam dovoljno vremena i za slobodne aktivnosti, postižem i zabavu i da se družim sa prijateljima i da radim stvari koje volim, igram šah i drugo.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena