instagram
 
instagram

Društvo

Ministar Momirović obišao početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Novom Bečeju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 24. januar 2022. • 15:27 •

Ministar Momirović obišao početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Novom Bečeju Ministar Tomislav Momirović u Novom Bečeju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Tomislav Momirović, posetio je danas Novi Bečej gde su i zvanično počeli radovi na projektu izgradnje fekalne kanalizacije u ovom nasljenom mestu novobečejske opštine, kao i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Novom Bečeju i u Novom Miloševu. Investicija vredna preko 24 miliona evra sprovodi se u okviru do sada najvećeg projekta izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione infrastrukture pod nazivom „Čista Srbija“ koji finansira pomenito resorno ministarstvo, a u okviru kog će u četrnaest lokalnih samouprava biti izgrađeno 26 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i oko 700 kilometara nove kanalizacione mreže.

Pomenuta investicija u Novom Bečeju od neizrecivog je značaja za sve meštane ovog naseljenog mesta, smatra predsednik opštine, Saša Maksimović. On je ovom prilikom istakao još jedan projekat od lokalnog značaja, a to je opremanje nove industrijske zone u Novom Bečeju.

Ministar Momirović se ovom prilikom pored projekta „Čista Srbija“ dotakao i projekta od državnog značaja koji će omogućiti prolazak brze saobraćajnice Sombor-Kikinda kroz opštinu Novi Bečej.

Pogledajte video prilog!

Izvođač radova na izgradnji kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Novi Bečej je „China Road and Bridge Corporation“, ogranak Beograd, a rok za završetak radova je do 25. januara 2025. godine.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena