Društvo

Predstavljen projekat razvoja biciklističke rute “EuroVelo 11”

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 14. mart 2022. • 14:59 •

Predstavljen projekat razvoja biciklističke rute “EuroVelo 11”

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, u  Svečanoj Sali u zgradi Opštine Novi Bečej, održana je prezentacija međunarodnog projekta “Zajednički razvoj prekogranične mreže biciklističkih staza koja ima pristup prirodi”, a koji se finansira iz sredstava Evropske unije kroz INTERREG-IPA program prekogranične saradnje Mađarska –Srbija. Tema seminara bila je promocija aktivnosti na razvoju biciklističke rute “EuroVelo 11”, a oko 30 učesnika iz relevantnih institucija ispred lokalne samouprave pozdravio je pomoćnik predsednika opštine, Trifun Stanković.

Vodeći partner projekta je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, koji uz, već pomenuti sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, u realizaciji ovog projekta sarađuje još i sa Akcionarskim društvom za razvoj nacionalne infrastructure kao prekograničnim partnerom u Mađarskoj. Glavni zadatak partnera u Srbiji jeste izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističke staze u dužini od oko 14,8km, kao i za postavljanje turističke signalizacije cele deonice u Vojvodini.

Ruta se proteže od Norveške, preko Evrope do Grčke u dužini od oko 6000km, a kroz Vojvodinu od graničnog prelaza Horgoš-Reske, preko naseljenih mesta Horgoš, Kanjiža, Senta, Ada, Bečej, Novi Bečej, Zrenjanin, Perlez, Opovo i dalje ka Beogradu.

Realizacija projekta, čija ukupna vrednost budžeta iznosi 353 735,70 evra, započeta je 1. decembra 2020. godine i trajaće 18 meseci.


 

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad