instagram
 
instagram

Društvo

Održana sednica redovne i izborne Skupštine Opštinske organizacije invalida rada

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 20. maj 2022. • 15:21 •

Održana sednica redovne i izborne Skupštine Opštinske organizacije invalida rada

U prostorijama Doma kulture opštine Novi Bečej održana je sednica redovne i izborne Skupštine Opštinske organizacije invalida rada Novi Bečej. Sednici je, kao i prethodnih godina, prisustvovala predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Stana Svilarov, koja je istakla ovom prilikom da je rad novobečejske organizacije na izuzetnom nivou te da u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, podrška Saveza na tom putu ni u buduće neće  izostati.

Svilarova je ovakvo finansiranje programa udruženja ocenila kao izuzetno praktično s obzirom na to da pravdanje sredstava spada u najvažniju administrativnu obavezu opštinskih organizacija i dodala da je na ovaj način sprečena bilo kakva eventualna zloupotreba.
 
Ona je podsetila i na važnost saradnje i tolerancije među udruženjima koje okupljaju korisnike penzija, odnosno, njihovim rukovodstvom, a naročito vezano za kategorije regulisane zakonom kao i programe i beneficije koje nudi Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Uloga udruženja jeste da pomogne u prikupljanju zahteva, a program Republičkog fonda kaže da pravo na rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije u 2022. godini imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, čija penzija iznosi do 30.978 dinara, i koji osim penzije nemaju druga lična primanja. Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija ne premašuje pomenuti iznos.

Ovom prilikom usvojen je izveštaji o radu u protekloj godini, kao i plan rada za narednu u okviru kog je i organizacija šahovskog turnira “Vojislav Lukačev”, u znak sećanja na dugogodišnjeg predsednika organizacije u Novom Bečeju.

Ova godina je izborna za organizacije invalida rada na svim nivoima, pa je u okviru sednice izborne Skupštine dat predlog kandidata za predstavnike mesnih i opštinske organizacije u Novom Bečeju, ali i Saveza  invalida rada Vojvodine  i Republike Srbije.
Radmila Gecić, Siniša Pantić i Anđelka Radojčić po mesnim organizacijama.”

Kako dodaje, cilj za naredni period jeste i da se neke od aktivnosti realizuju u okviru mesnih organizacija kako bi se njihov rad dodatno unapredio.

 

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena