Društvo

Odobrena sredstva za investiciono održavanje svlačionica u SRC „Jedinstvo“

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 7. jun 2022. • 14:47 •

Odobrena sredstva za investiciono održavanje svlačionica u SRC „Jedinstvo“ Izvor: Biro za odnose sa javnošću Vlade AP Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara.

Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima.

Predsednik Mirović podsetio je na to da je formiranjem Pokrajinske vlade 2016. godine, pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, formiran Sektor za upravljanje infrastrukturnim projektima, čija je nadležnost razvoj sportske infrastrukture.

„Od 2016. godine do danas putem ovih javnih konkursa u sportsku infrastrukturu uloženo je gotovo 730 miliona dinara za 422 projekta. Iz godine u godinu sredstva za ove namene su sve veća, jer želimo da pored velikih gradova, koji su bili i ostali sportski centri, i u manjim sredinama stvorimo uslove za razvoj sporta unapređenjem sportske infrastrukture“, izjavio je predsednik Mirović.

Između ostalog, sredstva su odobrena i za investiciono održavanje svlačionica u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Preporučujemo još …Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 167936 bytes) in /home/vtv/public_html/vojvodjanski.com/contents/inclDailyNews.php on line 42