Društvo

Mirović: Počela druga faza radova na izgradnji objekta Kamenica 3, u toku instalacija novog PET skenera

TV Novi Bečej • Redakcija TV Novi Bečej • 12. jul 2022. • 13:17 •

Mirović: Počela druga faza radova na izgradnji objekta Kamenica 3, u toku instalacija novog PET skenera Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Kamenicu 3 sa PET centrom, gde je u toku instalacija novog PET CT aparata, koji će omogućiti znatno efikasniju i kvalitetniju dijagnostiku na Institutu za onkologiju Vojvodine, istakavši da će ovaj najsavremeniji aparat početi da radi do kraja meseca.

Predsednik je danas obišao i iks-nož, na kojem je od kraja juna, od kada je stavljen u funkciju, izvedeno dvadesetak zračenja, a potom i drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici – za onkologiju, plućne bolesti i kardiovaskularne bolesti.

„Uz pomoć Vlade Srbije uspeli smo da nabavimo najsavremenije medicinske aparate koji će pomoći u terapiji i dijagnostici kod najtežih pacijenata. Završili smo prvu fazu radova i započeli drugu na izgradnji objekta Kamenica 3, koji će koristiti sva tri instituta. Reč je o projektu koji ima izuzetan značaj za naš zdravstveni sistem i koji će obezbediti savremenije i bolje uslove dijagnostike i lečenja pacijenata“, istakao je Mirović i dodao da će objekat biti površine 9.500 kvadratnih metara.

Predsednik je najavio da bi Pokrajinska vlada u narednih 60 dana, uz podršku Skupštine Vojvodine, trebalo da izdvoji novac i za rekonstrukciju starih objekata sva tri instituta uz uređenje spoljnog dela kompleksa.

„Na ovaj način ćemo u investicionom, tehnološkom i zdravstvenom smislu i vodeći brigu o pacijentima i zaposlenima, zaokružiti ovu veliku investiciju i to će u budućnosti omogućiti mnogo kvalitetnije uslove za lečenje i rad“, izjavio je Mirović.

On je ocenio da je reč o najvažnijoj ustanovi u sistemu zdravstvene zaštite u Vojvodini, imajući u vidu da se tu leče pacijenti oboleli od najtežih bolesti, ali i u pogledu kvaliteta koji pružaju lekari i zaposleni, jer medicinski radnici iz drugih država, poput Severne Makedonije i Crne Gore, dolaze na institute u Sremsku Kamenicu na usavršavanje i edukaciju.

„Bilo je potrebno više od šest godina da potpuno promenimo sliku u zdravstvu i izdvajanjem velikih sredstava uspeli smo da dostignemo mnogo više standarde od onih koje smo zatekli 2016. godine“, istakao je predsednik Mirović i poručio da će Pokrajinska vlada nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem Vojvodine.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović rekao je da je za sve građane izuzetno značajno što je pušten u rad iks-nož, jer pacijenti više ne moraju da idu u Beograd na terapiju.

„Stari PET skener nabavljen je 2009. godine, a sada je u toku montaža novog savremenog hibridnog aparata na kojem će snimanja početi krajem meseca i sve ovo su izuzetno značajni koraci u daljem razvoju sveukupnog zdravstva Srbije i Pokrajine“, izjavio je Radovanović i dodao da će završetkom izgradnje kompleksa Kamenica 3 instituti raspolagati prostornim kapacitetima i opremom koji će zadovoljiti potrebe u narednim decenijama.

Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad