instagram
 
instagram

Društvo

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju od 25. do 28. avgusta

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 5. avgust 2022. • 13:33 •

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju od 25. do 28. avgusta

Dvadeset osma po redu manifestacija Velikogospojinski dani u Novom Bečeju biće održana od 25. do 28. avgusta. Manifestacija, sada već tradicionalno, počeće u četvrtak, 25. avgusta, otvaranjem Ulice zanatskog piva u Gimnazijskoj ulici u centru Novog Bečeja, koja će tokom trajanja manifestacije ljubiteljima kraft piva biti dostupna u terminu od 18 časova do 1 sat posle ponoći.

U petak, 26. avgusta, slede raznovrsni programi: u 15 časova na platou kraj Tise biće otvoren još jedan Gospojinski poljofest, dok u 16 časova predstoji otvaranje tradicionalnog Etno bazara u centru Novog Bečeja. U istom terminu, u dvorištu novobečejske Narodne biblioteke biće održana još jedna Avlija zabavlija, dok je centralni program na Tiskom keju i ove godine rezervisan za takmičenje u kuvanju riblje čorbe - Gospojinski kotlić 2022. Kada je ovogodišnji muzički program Gospojine u pitanju u petak od 18 časova otvoriće ga grupa Kal, dok će se za dobru atmosferu od 21:30 pobrinuti i bend Đusi Kovač i prijatelji.

U subotu, 27. avgusta, na platou ispred Predškolske ustanove „Pava Sudarski“, kraj Tiskog keja u Novom Bečeju, od 9 časova uslediće promocija Žandarmerije. Program Gospojinskog poljofesta i Etno bazara svim zainteresovanima biće dostupan u terminu od 10 časova. U dvorištu Narodne biblioteke s početkom u 17 časova biće održana Dečja ulica, a od 18 časova u Crkvi Svetog Nikolaja uslediće i Velikogospojinska litija. Kada je subotnji muzički program u pitanju, rezervisan je za ljubitelje rock’n’roll zvuka. Na velikoj bini na Tiskom keju od 20 časova nastupiće najpre legendarni rokeri Partibrejkersi. U 21:30 na scenu će stupiti najpoznatiji srpski Irci, grupa Orthodox Celts, dok za kraj rock’n’roll večeri od 23 sata na scenu stiže i nadrealni Dr Nele Karajlić sa svojim bendom Osiromašeni uranijum.

U nedelju, 28. avgusta, pored Gospojinskog poljofesta, Etno bazara i Dečje ulice, za posetioce najatraktivniji će svakako biti defile i tradicionalna Revija paradnih zaprega s početkom u 12 časova na Tiskom keju. Večernji muzički program rezervisan je za koncerte velikih zvezda narodne muzike - Aleksandre Prijović od 20 časova i Saše Matića s početkom u 22 sata.

Vrhunac večeri i ove godine biće spektakularni vatromet, kojim će u ponoć biti zatvorena manifestacija koja decenijama privlači stotine hiljada posetilaca iz zemlje i regiona. Organizatori manifestacije naglašavaju da su svi programi besplatni.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena