Društvo

Uspešno održan prvi Memorijalni turnir u šahu „Vojislav Lukačev“

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 26. avgust 2022. • 15:33 •

Uspešno održan prvi Memorijalni turnir u šahu „Vojislav Lukačev“

U organizaciji Opštinske organizacije Invalida rada Novi Bečej, u prizemlju Doma kulture opštine Novi Bečej, u čast dugogodišnjeg predsednika, svečano je otvoren prvi Memorijalni turnir u šahu „Vojislav Lukačev“. Osvrnuvši se na njegov životni put i neizbrisav trag koji je ostavio tokom rada na čelu ovog opštinskog udruženja, prisutnima se ovom prilikom obratila Slavica Kovačev, a potom i njegovi saradnici,  sadašnja predsednica, Sofija Slavković i potpredsednik Saveza invalida rada Srbije, Stanko Ninčević, šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej, Oto Kišmarton, kao i Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine koja je otvorila turnir.

Ona je podsetila da je upravo na inicijativu Vojislava Lukačeva uvedena  i takozvana Digitalna kancelarija sa ciljem lakšeg obavljanja administrativnih poslova.

Rad organizacije podržan je od strane lokalne samouprave, ali i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Ideja je da se već naredne godine sredstva za realizaciju turnira obezbede putem projekta, mimo redovnog plana aktivnosti, a da se uz podršku lokalne samouprave on uvrsti u stalni program “Gospojine”, porodične manifestacije koja se tih dana održava u Novom Bečeju. Na prvom turniru, pored ekipe domaćina, učešće su uzeli gosti iz Plandišta, Kikinde, Zrenjanina i susednog Bečeja.

Ovom prilikom, predstavnicima institucija i članovima porodice uručeni su i simbolični pokloni u znak sećanja na održan prvi Memorijalni šahovski turnir koji će uspomenu na  Vojislava Lukačeva čuvati od zaborava.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad