instagram
 
instagram

Društvo

NOVOBEČEJSKI: Pokloni za 207 đaka prvaka

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 1. septembar 2022. • 12:24 •

NOVOBEČEJSKI: Pokloni za 207 đaka prvaka Podela paketića prvacima u OŠ "Miloje Čiplić" u Novom Bečeju

U svim školama u Srbiji, 1. septembra počela je još jedna obrazovna godina, a u školskim klupama po prvi put našli su se i đaci prvaci. Da početak njihovog obrazovanja protekne u radosnoj i lepoj atmosferi, lokalna samouprava u Novom Bečeju sada već godinama obezbeđuje paketiće sa školskim priborom za svakog đaka prvaka u ovoj opštini. Tim povodom, predsednik opštine Saša Maksimović i njegovi saradnici posetili su svih pet osnovnih škola u opštini i pomenutim paketićima obradovali mališane, ali i njihove roditelje.

U opštini Novi Bečej je u novoj školskoj godini 207 đaka prvaka, od čega 188 na srpskom, a 19 na mađarskom jeziku. U školi „Miloje Čiplić“ u klupama se ove godine našao 61 prvak, u školi „Josif Marinković“ (41), „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu (59), „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu (32) i „Dositej Obradović“ u Bočaru 14 đaka prvaka.

Ivana Dobožanov, načelnica Odeljenja za javne službe u Opštinskoj upravi Novi Bečej, ovom prilikom je istakla: Paketići sadrže školski pribor, sveske i sve ono što je prvacima potrebno za početak školske godine. Prvi septembar je dan koji je posvećen upravo tome, tako da tada obilazimo sve škole u opštini Novi Bečej i delimo pakete đacima prvcima. Ove godine je značajno to što se barem za nijansu broj đaka povećao, tako da se nadamo da će taj trend da se nastavi i narednih godina.

Agota Polak Feher, članica Opštinskog veća zadužena za oblast obrazovanja i prosvete, srećna je što opština Novi Bečej iz godinu u godinu sve više posvećuje pažnju obrazovanju: Ovaj gest je zaista divan i lepo je što je prerastao u tradiciju. Ovi paketiću su, pre svega, radost za decu, ali i pomoć roditeljima, jer im bar malo olakšava početak školovanja njihovih mališana.

Prema rečima Biljane Banjac, direktorke OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, nova školska godina, pored nove generacije đaka donela je i novine kada je termin nastave u pitanju: Pre svega, radujemo se novim đacima, a zahvalni smo i predstavnicima lokalne samouprave na poklonima. Da, ova školska godina je posebna godina za našu školu, jer smo uspeli da se organizujemo i da pređemo na rad u jednoj smeni. Dakle, od ove školske godine oba ciklusu su u jednoj smeni. To svakako iziskuje određene organizacione promene, ali u hodu pokušavamo da otklonimo određene nedostatke koje zapažamo, tako da se nadamo ćemo na ovaj način olakšati i učenje i boravak u školi. Sigurni smo da naš mali projekat ima svoje prednosti, a vremenom ćemo videti i koje su mane, koje ćemo, naravno, ispraviti.

 

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena