Društvo

Povećanje cena usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 8. septembar 2022. • 12:49 •

Povećanje cena usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada 57. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej

U zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju danas je održana 57. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej na čijem dnevnom redu se našlo ukupno 11 tačaka. Članovi Veća, između ostalog, utvrdili su predlog odluke o usvajanju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Novi Bečej za tekuću godinu. Takođe, utvrđen je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na cene komunalnih usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada u novobečejskoj opštini od strane „Brantner otpadne privrede d.o.o.“, uz povećanje od 8% u odnosu na dosadašnje cene.

Tako će građani u kategoriiji domaćinstava od 1. oktobra po članu domaćinstva za pomenute usluge morati da izdvoje 198,81 dinar, dok će cena za privredne subjekte sa malim količinama otpada po m2 prostora koji koriste za obavljanje delatnosti biti 33,47 dinara, sa srednjom količinom otpada 36,16 dinara, odnosno sa velikom količinom otpada 39,90 dinara, dok će cena komunalnih usluga za javna preduzeća po m2 prostora koji koriste za obavljanje delatnosti iznositi 13,95 dinara.

Cena komunalnih usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada za domaćinstva koja se smatraju socijalnim slučajem po članu domaćinstva ostaje nepromenjena i iznosi 150,12 dinara.

Ovom prilikom usvojen je i predlog Rešenja o utvrđivanju cena obroka koji se pripremaju u Domu za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ u Novom Bečeju, uz povećanje istih za 50 dinara.

U okviru 57. sednice Opštinskog veća bilo je reči i o raspisivanju novog javnog konkursa za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji opštine Novi Bečej, a koje se tiču solarnih panela i cirkulacionih pumpi.

Članovi Opštinskog veća doneli su i rešenja o imenovanju organizacionih odbora predstojećih kulturnih manifestacija: „Dani Teodora Pavlovića“ u Novom Miloševu i „Dani Laze Telečkog“ u Kumanu.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad