Društvo

Stari hrast lužnjak na Tisi - ponosni spomenik prirode

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 14. oktobar 2022. • 14:51 •

Stari hrast lužnjak na Tisi - ponosni spomenik prirode Učenici OŠ "Stančić Milan - Uča" sa nastavnicima ispred Starog hrasta na Tisi

Drugu godinu za redom u okviru projekta pod nazivom „Think green!“ udruženje mladih Centar za razvoj zajednice iz Kumana organizovalo je izlet do Starog hrasta na Tisi, spemenika prirode druge kategorije zaštite, gde su učenici 8. razreda kumanačke OŠ „Stančić Milan - Uča“ imali priliku da poslušaju predavanje na temu „Zaštićena prirodna dobra“, ali i da učestvuju u akciji sadnje novih sadnica hrasta lužnjaka na obali Tise. Realizaciju projekta i ove godine podržala je opština Novi Bečej, dok je Zemljoradnička zadruga Kumane obezbedila prevoz do Starog hrasta.

Impozantni hrast lužnjak na banatskoj obali Tise u kumanačkom ataru nalazi se u dvorištu stare crpne stanice, a prema Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode predstavlja najlepši primerak svoje vrste u okruženju.

Prema rečima nastavnice biologije, Stanislave Gvožđarev, Stari hrast lužnjak na Tisi zahvaljujući svojoj procenjenoj starosti najstarije je živo biće u Vojvodini.

Među učenicima koji su posetili Stari hrast lužnjak u blizini Kumana, bila je i učenica škole „Stančić Milan - Uča“, Sara Tešić, koja je ovom prilikom podelila svoje utiske.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad