instagram
 
instagram

Društvo

NOVOBEČEJSKI: Novogodišnja humanitarna radionica

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 24. novembar 2022. • 14:37 •

NOVOBEČEJSKI: Novogodišnja humanitarna radionica

Nakon humanitarne prodaje slika „Male kolonije velikog srca“, koju je novobečejsko Udruženje građana „KNAP“ organizovalo proteklog leta, sa željom da pomogne mladom sugrađaninu, Pavlu Vlaškalinu, u „Garažeriji“, privatnoj galeriji umetnice Nadice Josimović, predsednice udruženja „KNAP“, nedavno je organizovana još jedna zanimljiva radionica, ovog puta u pitanju su pripreme novogodišnjih magneta i ukrasa. Radionica, prva od nekoliko koliko će ih biti u narednom periodu, označila je i aukciju slika koje do sada nisu prodate, a koje su sada dostupne građanima u galeriji Nadice Josimović.

Došli smo na ideju da slike koje nisu prodate na aukciji vratimo u „Garažeriju“ gde ih zainteresovani mogu kupiti. Mi sada organizujemo jednu kreativnu radionicu povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u kojoj ćemo oslikavati magnete, a pravimo i figurice od das mase, a biće i drugih novogodišnjih ukrasa i interesantnih aranžmana. Zato ćemo verovatno morati da organizujemo bar još jednu ili dve radionice. Ukrasi i magneti će biti u prodaji na našoj novobečejskoj pijaci i to u saradnji sa Crvenim krstom Novi Bečej, čiji će volonteri prodavati ukrase, a prihod će opet biti usmeren na našeg Pavla. Svako će moći da izabere neki od ukrasa i magneta, koji im se dopadne, a prilog ubaci u kutiju. Inače, naša deca, koja su sastavni deo naše male kolonije, u velikom broju su bila sprečena da nam se ovom prilikom pridruže, ali sam iskoristila priliku da pozovem njihove mame i mogu reći da im bojenje i te kako ide od ruke, istakla je ovom prilikom Nadica Josimović.

Na rad u radionici kratko se osvrnula i Marija Brković, čija ćerka je redovna učesnica „Male kolonije velikog srca“: Ja sam ovom prilikom, već ko zna po koji put u „Garažeriji“ kao posmatrač, a sada i kao učesnik, pošto je moja ćerka Iva aktivni učesnik kolonije i mogu reći da je ovo stvarno jedno veliko opuštanje, nakon napornog radnog dana, dakle, prava radna terapija. Iskoristila bih priliku da pozovem naše poštovane sugrađane da kupe naša mala umetnička dela i da na taj način pomognu našem Pavlu.

 

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena