instagram
 
instagram

Društvo

NOVOBEČEJSKI: Novobečejski davaoci najbolji u Banatu

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 5. decembar 2022. • 14:13 •

NOVOBEČEJSKI: Novobečejski davaoci najbolji u Banatu

U prostorijama Novog opštinskog udruženja penzionera u Novom Bečeju Crveni krst Novi Bečej nedavno je upriličio svečanost dodele jubilarnih priznanja dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije novobečejske opštine. 

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Novi Bečej, Dunje Svirčev Šeljmeši, obim dobrovoljnog davalaštva krvi u 2022. godini opštinu Novi Bečej ubedljivo je postavio na prvo mesto u Banatu, a svakako i među vodeće lokalne samouprave u Vojvodini, po broju sakupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika: Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi koji se, obeležava, 14. juna,trebali smo da organizujemo dodelu ovih priznanja. Nažalost iz objektivnih razloga to nismo uspeli, ali sada jesmo. Zahvaljujem se našim sugrađanima jer su pokazali izuzetnu humanost, brigu prema drugima i čovekoljublje. Izuzetno mi je drago što se upravo ovakve vrednosti i dan danas poštuju i cene. Pored redovnih davalaca koji su ostvarili višestruka davanja krvi, pozvali smo ovom prilikom i naše veterane, višestruke davaoce krvi, koji to više ne mogu da čine, kako bi im ukazali poštovanje za humana dela koja su učinili tokom svog života upravo dobrovoljnim davalaštvom.

Svečana dodela priznanja realizovana je u okviru projekta „Moje srca kuca u ritmu humanosti“ finansiranog od strane opštine Novi Bečej putem javnog konkursa. Predsednik opštine, Saša Maksimović, je prilikom dodele priznanja istakao: Krv život znači, to svi znamo. I sam sam dobrovoljni davalac krvi, to sam učinio 19 puta, znam da nije mnogo, ali nadam se da sam pomogao baš kao i ovi humani ljudi kojima smo ovom prilikom uručili priznanja. Pozivam sve naše sugrađane koji do sada nisu dali krv da to učine, zaista to nije ništa strašno, a nekome znači mnogo. Opština Novi Bečej svake godine prati dobrovoljno davalaštvo krvi i podržava koliko god to može. 

Dodeljeno 55 priznanja

U okviru svečanosti dodeljeno je 55 priznanja humanim građanima dobrovoljnim davaocima krvi opštine Novi Bečej, među kojima se našao i Novobečejac Ivan Vujackov, kojem je do sada krv dao 100 puta. Na ovaj način on se pridružio veteranima ove aktivnosti Iliji Mandiću, Radovanu Garčevu, Arsenu Dragiću i Savi Đumiću koji svi imaju preko sto davanja krvi.

 

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena