Društvo

Opštinska organizacija invalida rada uspešno zaokružila godinu

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 8. decembar 2022. • 14:57 •

Opštinska organizacija invalida rada uspešno zaokružila godinu

Predstavnici i članovi Opštinske organizacija invalida rada Novi Bečej prigodnim programom u multifunkcionalnoj sali Doma kulture obeležili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a ujedno proslavili i 58. rođendan od osnivanja Saveza invalida rada Vojvodine. Skup su uveličali polaznici Predškolske ustanove „Pava Sudarski“, ali i predstavnici lokalne samouprave i drugih institucija i udruženja sa kojima ova organizacija neguje dobru saradnju, a to su, pored Doma kulture, još i Crveni krst Novi Bečej, Dom za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“, kao i Udruženje osoba sa invaliditetom opštine Novi Bečej, cerebralne i dečije paralize.

Opštinska organizacija invalida rada jeste posebna grupacija ljudi koji su, kroz požrtvovani rad, tokom godina izgubili zdravlje i zaslužuju jednaka prava i uslove kao i druge kategorije penzionera, istakla je predsednica organizacije, Sofija Slovković. Ona je iskoristila ovu priliku i da napravi kratku retrospektivu aktivnosti u protekloj godini.

Takođe, sprovedena je radionica na kojoj su učili nešto više o radu sa pametnim telefonima, obukea o pružanju prve pomoći, kao i niz predavanja među kojima je poslednje bilo na temu prevencije dijabetesa, uz nekoliko zdravstvenih pregleda tokom godine.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine sa ciljem razumevanja i podrške dostojanstvu i pravima osoba sa invaliditetom, kao i njihove integracije u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života.

 

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad