instagram
 
instagram

Društvo

Skoro šest milijardi dinara za kapitalne projekte u AP Vojvodini

TV Novi Bečej • Redakcija TV Novi Bečej • 14. februar 2023. • 14:55 •

Skoro šest milijardi dinara za kapitalne projekte u AP Vojvodini

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas šest novih javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i zdravstvene zaštite. Za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 5,971,000,000.00 dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 3,247,000,000.00 dinara. Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 1,070,000,000.00 dinara za podršku projekata koje su lokalne samouprave pripremile u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća,  unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na ovogodišnjem javnom konkursu za zaštitu voda obezbeđeno je 720,000,000.00 dinara. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje i pripremu vode za piće. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je ukupno 325,500,000.00 dinara.

Ukupno 508,500,000.00 dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

U cilju poboljšanja uslova rada u domovima zdravlja, obezbeđenje zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građanima i očuvanje i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 100,000,000.00 dinara. Pravo učešća na javnom konkursu u oblasti zdravstvene zaštite imaju domovi zdravlja u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u skladu sa Planom mreže zdravstvenih ustanova.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 03. marta 2023. godine. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena