instagram
 
instagram

Društvo

Niz važnih odluka na Opštinskom veću

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 28. februar 2023. • 12:38 •

Niz važnih odluka na Opštinskom veću 68. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej

U zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju danas je održana 68. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej na kojoj se našao niz tačaka koje se, pre svega, tiču redovnog rada lokalne samouprave. Među prvim tačkama našla se i ona koja se odnosila na utvrđivanje predloga Rešenja o davanju saglasnosti na program rada i finansijski plan Kreativnog centra „Hertelendi - Bajić“ u Bočaru za tekuću godinu. Prema rečima predsednika opštine Novi Bečej, Saše Maksimovića, u pitanju je više formalnost, dok suština ipak leži u pitanju zašto ova ustanova još uvek nije u punoj funkciji. Gde se krije odgovor, ali i da li ubrzo sledi razrešenje ove problematike, Maksimović je objasnio u tv prilogu.

On se ovom prilikom osvrnuo i na, kako kaže, uvek lepu temu, a to su opštinske stipendije za studente sa teritorije novobečejske opštine. Naime, u školskoj 2022/2023. godini lokalna samouprava će obezbediti 64 redovne stipendije i 6 stipendija za studente iz osetljivih društvenih grupa, uz povećanje istih za više do 20 odsto u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Članovi Opštinskog veća su na održanoj sednici jednoglasno doneli i zaključak koji se odnosi na odobravanje sredstava iz opštinskog budžeta za obezbeđivanje usluga specijalističkih pregleda u Domu zdravlja Novi Bečej. U pitanju je praksa koja se sprovodi sada već godinama, istakao je Maksimović.

U okviru 68. sednica članovi Opštinskog veća doneli su i zaključke o prihvatanju učešća opštine Novi Bečej kao partnera u projektima u okviru programa prekogranične saradnje sa Rumunijom. Prema Maksimovićevim rečima, radi se o projektima iz oblasti zdravstvene i civilne zaštite, turizma, kao i za proširenje kapaciteta predškolske ustanove.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena