instagram
 
instagram

Društvo

Besplatne banje i u 2023. godini

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 10. mart 2023. • 11:55 •

Besplatne banje i u 2023. godini

Na osnovu Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i ove godine raspisao je oglas za besplatan boravak penzionera u banjama u svrhu, pre svega, njihove rehabilitacije. Prijava na oglas završena je 2. marta, dok se krajem meseca očekuje i rang lista prijavljenih penzionera. Za penzionere sa teritorije opštine Novi Bečej zadatak prikupljanja prijava i ove godine poveren je Novom opštinskom udruženju penzionera Novi Bečej, koje je, prema navodima predsednice udruženja Ljubice Peskar, tim povodom oformilo svoju komisiju, dok će u daljoj proceduri o rang listi odlučivati komisija Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

I ove godine penzioneri su imali priliku da izraze želju za boravak u jednoj od ukupno tri banje u ponudi. Kada su u pitanju sami troškovi, Republički fond plaća smeštaj za deset dana boravka penzionera u banjama, kao i putne troškove u visini autobuske karte na relaciji od Novog Bečeja do odredišta i nazad.

Rang lista penzionera za ostvarivanje ovog prava biće objavljena 21 dan nakon završetka oglasa i to na oglasnim tablama u svim naseljenim mestima, istakla je predsednica novobečejskog udruženja penzionera i osvrnula se na sam značaj ovakve vrste oporavka najstarijih sugrađana.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad