instagram
 
instagram

Društvo

Podrška ženskom preduzetništvu

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 29. mart 2023. • 15:05 •

Podrška ženskom preduzetništvu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević održali su konferenciju za medije povodom raspisivanja Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2023. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Pod ženskim preduzetništvom podrazumeva se preduzetnica koja lično upravlja poslovanjem ili privredno društvo čiji je vlasnik žena sa najmanje 51 odsto udela i u kojem je žena odgovorno lice za poslovanje i upravljanje, upisana u APR-u.

Za tu namenu opredeljeno je ukupno 8,5 miliona dinara, od kojih je 2,5 miliona dinara za tekuće subvencije i šest miliona za kapitalne subvencije, a sredstva se odobravaju po principu refundacije, odnosno za ono što je kupljeno, isporučeno i isplaćeno u celosti u periodu od 24. marta 2022. godine do dana zaključenja Javnog konkursa.

Iznos odobrenih sredstava može biti najmanje 50.000 dinara, dok se najviši iznos utvrđuje shodno predmetu nabavke i to za mašine i opremu do 250.000 dinara, za računarsku opremu do 120.000 dinara, za nabavku softvera i za uslugu do 150.000 dinara.

Rok za podnošenje prijava je 18. april 2023. Godine, a više detalja možete pronaći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena