instagram
 
instagram

Kultura

Humanitarna prodaja likovnih radova

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 23. avgust 2021. • 17:33 •

Humanitarna prodaja likovnih radova

„Mala kolonija velikog srca“ je, u organizaciji Udruženja „KNAP“, održana 4. put, u „Garažeriji“ Nadice Josimović i imala je srećan epilog. Naime u dvorištu Narodne biblioteke održana je humanitarna prodaja radova nastalih u ovoj koloniji ove i prethodnih godina, a sakupljena sredstva od 240 hiljada dinara, namenjena su za lečenja Novobečejca Pavla Vlaškalina.

Cene smo formirali, kada su u pitanju dečiji radovi, proizvoljno, stavili smo neku osnovnu cenu, dok su slikari sami odredili svoju početnu cenu, pa onaj ko je hteo da da više od toga, dao je više. Ja sam prezadovoljna jer ono što smo Monja i ja zamislile pre 4 godine se ostvaruje, a zamisao i jeste bila da „Mala kolonija velikog srca“ zaživi i da upravo ovi mladi umetnici koji su dolazili prethodnih godina nastave sve ovo. Naravno, ja bih tu spomenula i lokalnu samoupravu koja nas je podržala u ovom projektu, dala nam određena sredstva od kojih smo kupili materijal, platna, boje, četkice i na taj način uspele da organizujemo sve ovo, ističe Nadica Josimović.

Monika Jovanov, na to dodaje: Bilo je oko pedesetak radova. Sa „Male kolonije velikog srca“ koja je i osnovana da bude humanitarnog karaktera, a u njoj učestvuju prvenstveno deca koja rade uz stručnu pomoć priznatih i poznatih slikara, kao i umetnika iz ostalih oblasti.

Humanitarnoj akciji priključila se i Osnovna organizacija Crvenog krsta Novi Bečej: Priključila smo se inicijativi i aukcijskoj prodaji slika i umetničkih radova u humanitarne svrhe, a jedna od delatnosti Crvenog krsta jeste i humanitarni rad, kako bismo pomogli organizatorima i kako bi sve išlo kako treba. Vidim na osnovu broja poseta i prodatih dela da je sve dobro funkcionisalo i da su sredstva uplaćena na račun roditelja Pavla Vlaškalina za njegovo lečenje, zadovoljan je Živica Radin,  predsednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Novi Bečej.

Nevena Krompić Nadrljanski, autorka knjige „Iza oblaka“ ističe: To je mog brata sin i ja sam htela u to ime da poklonim koliko god sam mogla knjiga. Želela sam da na neki human način dete dobije sve što mu je potrebno i da uveličam ovaj dan koliko sam mogla. 

Ljiljana Mihajlović, gošća iz bratske opštine Knjaževac, rado se odazvala akciji: Mene je motivisala želja da bar mi, dobri ljudi, a u ovoj Srbiji ima dobrih ljudi, pomognemo na ovaj način koliko god možemo, a ovo jeste lep i kulturan način da se to učini. Moj suprug se inače bavi izradom intarzije, to radi godinama i kada smo čuli da će ovo biti organizovano on je odmah odvojio ovu sliku koja se zove „Majka šampiona“ i jako se radujem što se slika dopala malom Pavlu, koju smo mu poklonili i moj suprug će biti neizmerno srećan.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novobečejska svakodnevica”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena