instagram
 
instagram

Kultura

Promocija knjige uz tamburaše

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 24. avgust 2021. • 13:59 •

Promocija knjige uz tamburaše

U prostorijama Omladinskog doma u novobečejskom naselju Novom Selo predstavljena je knjiga Nevene Krompić Nadrljanski „Iza oblaka“ koju je, uz podršku Opštine i Mesne zajednice Novi Bečej, prošle godine izdalo Udruženje građana Centar za održivost zajednice. 

Zbirka pesama izdata je u cilju promocije kulturnih i umetničkih vrednosti, istakla je predsednica udruženja, Ivana Dobožanov, koja je iskoristila priliku da se zahvali svima koji su dali doprinos da ova knjiga ugleda svetlost dana: Ovu aktivnost finansijski su pomogli Opština i Mesna zajednica Novi Bečej, dok su u izdavanju učestvovali Narodna biblioteka, Monika Monja Jovanov koja je radila ilustraciju, Atila Gubič, odnosno, „Data print“ koji je bio zadužen za štampu, a u timu koji je radio na realizaciji ovih aktivnosti i odabir pesama bili su Saša Dujin, Željko Ostojić, Milenko Garčev, Mirjana Vidović Rigo i ja.

Promociju knjige svojim nastupom upriličio je Tamburaški orkestar Novi Bečej predstavljajući kroz nekoliko instrumentala i više od 30 tamburaških pesama: Naš orkestar je i pored uslova u kojima smo živeli prošle godine nastavio sa radom i uspeo da se, uprkos neadekvatnom prostoru, pripremi za ovu sezonu. Drago mi je što smo nastupili na slavi u Novom Miloševu gde smo uveličali manifestaciju „Štrudlijada“ i evo nas i u Novom Bečeju, zbog čega mi je, takođe, drago jer su neki članovi iz Novog Sela i to jeste neki naš dug prema ovom delu Novog Bečeja. Želim da se zahvalim domaćinima koji su organizovali ovaj koncert kao i opštini koja je podržala ovaj projekat, pa samim tim i nama pružila mogućnost da se odužimo publici. Planovi za naredni period vezani su za nastupe, pa tako očekujemo nastup u Kumanu, možda u Bočaru, a najverovatnije i još jedan u Novom Miloševu, a u zimskom periodu najverovatnije i jedan u Domu kulture opštine Novi Bečej,  istakao je iskusni tamburaš, Stojan Mesaroš.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena