instagram
 
instagram

Kultura

Izloženi radovi 15 likovnih stvaralaca

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 22. septembar 2021. • 15:05 •

Izloženi radovi 15 likovnih stvaralaca

U galeriji „Selo“ novobečejskog Doma kulture održana je tradicionalna Opštinska smotra slikara i primenjenih umetnika amatera, na kojoj je svoje radove izložilo 15 likovnih stvaralaca iz novobečejske opštine. Za selekciju pristiglih radova i ove godine bila je zadužena Timea Čajka, grafički dizajner: Ove godine me, kako sam i istakla na otvaranju izložbe, veoma raduje veći broj učesnika, pojavila su se neka nova lica i imena i taj entuzijazam se oseti. Sviđa mi se promena, napredak ka modernijim temama, apstrakcija, upotreba boja, osnosno, sve su slobodniji pri upotrebi boja i oblika, forme, zalazimo u druge tehnike, kombinujemo ih i to jeste rezultat ove izložbe. Odlučila sam da se na Zonsku smotru plasiraju radovi Monike Jovanov (HarMonika), Dore Senaši (Bez naziva), Sare Josimović (Lav), Agneš Đukičin (Bez naziva 1), Estere Šari (Putevi ka nebu), Radovana Josimovića (Potraga za izgubljenim selom) i Edite Zerebelji Tenji (Porodica). 

Po rečima stručne saradnice Doma kulture, Edit Zerebelji Tenji, ove godine, Novi Bečej će biti domaćin i zonske i pokrajinske smotre: Imaćemo priliku da vidimo razne rukopise, razne umetnike, biće mi drago da budemo domaćini mnogim našim prijateljima, umetnicima amaterima, kojima isto dajemo priliku da ovde, kod nas u galeriji, izlažu kao što to čine i profesionalci. Oni svakako zaslužuju da uzmu učešće u kulturnom životu pokrajine, pošto dolazimo do pokrajinske smotre.

Zonska smotra slikara i primenjenih umetnika amatera održaće se u petak, 8. oktobra, sa početkom u 18 časova, sa koje će radovi najuspešnijih biti izloženi u okviru Pokrajinske smotre 15. novembra.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena