Kultura

Promocijom romana Radovana Vlahovića počeli 22. „Dani Teodora Pavlovića“

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 27. septembar 2021. • 15:29 •

Promocijom romana Radovana Vlahovića počeli 22. „Dani Teodora Pavlovića“ Promocija knjiga Radovana Vlahovića u Žitnom magacinu u Novom Miloševu

Promocijom troknjižja Radovana Vlahovića u Žitnom magacinu u Novom Miloševu u subotu, 25. septembra, počeli su ovogodišnji 22. „Dani Teodora Pavlovića“ koje Banatski kulturni centar, pod pokroviteljstvom opštine Novi Bečej, organizuje u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada. O romanima „Bapa“, „1934.“ i „Mučenici“, pored autora, govorilo je četvoro mladih kritičara, dok je moderatorka večeri bila Senka Vlahović, umetnička direktorka Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

Mladi kritičari, Milana Poučki, Jelena Đorđević, Nenad Stanojević i Viktor Škorić imali su samo reči hvale za pitku, ali višeslojnu banatsku epopeju Radovana Vlahovića koja na mnogo načina čuva istoriju ovog podneblja.

Više o tome saznajte u video prilogu!

U okviru programa u Žitnom magacinu, pored književne večeri, svečano su otvoreni nova muzejska postavka i izložba o Hermanu Helfgotu, poslednjem predratnom zrenjaninskom rabinu.

Program ovogodišnje manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“ nastavlja se u sredu, 29. septembra, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu gde će u 12 časova biti otvorena izložba radova učenika Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada, dok će svečena dodela nagrada ovogodišnjim dobitnicima, Franji Petrinoviću za najbolju knjigu i Selimiru Raduloviću za životno delo, biti upriličena na istom mestu, u petak, 1. oktobra, s početkom u 12 časova.

Preporučujemo još …


Fruška Gora – životni vir Evrope

Kultura

TV Novi Bečej

Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad