instagram
 
instagram

Kultura

Komedija „Siroti mali hrčki“ i danas aktuelna

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 26. novembar 2021. • 15:03 •

Komedija „Siroti mali hrčki“ i danas aktuelna

Na pozorišnim daskama Doma kulture u Novom Bečeju gostovao je ansambl  Narodnog pozorišta iz Kikinde, sa komedijom „Siroti mali hrčki“, koja je nastala po scenariju Gordana Mihića. Komedija je rađena kao jugoslovenska TV komedija, u produkciji RTV Beograda (1973), a kasnije je proširena u pozorišni komad, da bi 2003. po njoj bio snimljen i celovečernji igrani film.

Predstava „Siroti mali hrčki“ je već dugo na našem repertoaru. Ona je, uslovno rečeno, satirična komedija, ali ona govori o mnogim stvarima. Ono što je publika videla jesu neki službenici u kancelarijama, ministri i načelnici, a onda se poistovetila sa situacijama, ljudima i njihovim načinima života. Kada je ovo pisao, Mihić je imao u vidu da imamo jedan sistem koji je postao okoštao, administracije te, gde god da kreneš, zaustavi, pravi problem i od toga je i on krenuo. To je pisano sedamdesetih, a i dan danas je, nažalost, aktuelno, ocenio je Dragan Ostojić, glumac Narodnog pozorišta iz Kikinde.

Ostojić je tumačio lik jednog od službenika, dok je njegovog dugogodišnjeg kolegu iz kancelarije predstavio Branislav Knežević. Lik strogog šefa oživeo je Branislav Čubrilo, uz Marka Gveru kao ministra, dok se u ulozi predsednika našao Nikola Joksimović. Po njegodim rečima, pandemija korona virusa i njima je, kao i drugima, diktirala drugačiji tempo rada: Da, imali smo pauze, ali se snalazimo. Uskoro izlazimo sa premijerom i to se negde i poklapa sa početkom korone, ali ćemo mi imati prvo izvođenje i pre nego što se korona završi. Držimo se, u našem pozorištu poštuju se mere, publika ih poštuje takođe i preživljavamo relativno uspešno.

Za scenografiju bila je zadužena Marija Stojković, kostime je osmislila Ivana Stanković, a režiju potpisuje Marko Đurić.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena