instagram
 
instagram

Kultura

Umetnost prirodnih materijala Branka Adamova u Novom Bečeju do 22. marta

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 28. februar 2022. • 15:00 •

Umetnost prirodnih materijala Branka Adamova u Novom Bečeju do 22. marta Otvaranje izložbe "Nekad bilo" u Galeriji "Selo"

Nakon skoro tri godine, publika u Novom Bečeju ponovo ima priliku da uživa u slikama svestranog umetnika Branka Adamova iz Melenaca. Izložba pod nazivom „Nekad bilo“ otvorena je u petak, 25. februara, u Galeriji „Selo“ u Domu kulture opštine Novi Bečej, a i ovog puta umetnik je za ljubitelje umetnosti pripremio svoj bogati opus prikaza seoskog života i prohujalih vremena rađenih jedinstvenom tehnikom samog autora i uz korišćenje prirodnih materijala. Kroz svojevrsno ekološko slikarstvo Adamov nastoji da sačuva od zaborava vreme kada su, kako kaže, ljudi bili ljudi.

Adamov se ovom prilikom osvrnuo na svoje pređašnje izložbe, ali i na one predstojeće: „Imao sam više izložbi, a najdalje sam izlagao u Smederevu. Bile su tu i izložbe u Zrenjaninu, Novom Miloševu, Melencima, Kikindi...U planu su izložbe u Bašaidu, Elemiru, Beogradu, Novom Sadu i Jagodini.“

Publika u Novom Bečeju obradovana je nekom od knjiga Branka Adamova koji najavljuje i svoje nove publikacije: „Slike radim kad sam izuzetno raspoložen, ali da bi bilo emotivno, pišem kad me nešto rastuži do suza. Da li je poezija ili proza, svejedno je, ali ako bi slike mogle da govore one bio rekle to što je u knjigama. Do sada je objavljeno 13 mojih knjiga, godišnje objavljujem po jednu knjigu. Međutim, ove godine će izaći dve knjige. To su dve poeme, ali bih stavio naglasak na drugu koja će izaći ove godine, a koja nosi naziv „Ja nisam umro, ja samo sanjam“.“

Na otvaranju izložbe „Nekad bilo“ Branka Adamova prisutnima se obratila i stručna saradnica Doma kulture u Novom Bečeju, Edit Zerebelji Tenji.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena