Kultura

U Kumanu održan tradicionalni osmomartovski koncert

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 7. mart 2022. • 14:07 •

U Kumanu održan tradicionalni osmomartovski koncert

Kulturno-umetničko društvo „Jovan Aćimac“ iz Kumana nastavilo je tradiciju dugu pola veka i damama u čast i ove godine organizovalo koncert uoči Međunarodnog dana žena. Ovom prilikom, osim domaćina, predstavili su se i gosti iz Inđije, uz veterane iz Srpskog Itebeja, a koncert su svojim prisustvom uveličali i počasni gosti iz Bašaida i Novog Bečeja: „Naš klub broji oko 120 članova zajedno sa veteranima, odnosno, oko 60 dece tako da imamo naslednike i ne treba da se plašimo da će stati ovaj folklor, a naročito dok je dobrih sponzora, Opštine i Mesne zajednice biće i folklora. Da nemamo grejanje ne znam ni kako bismo mogli da radimo, ono je najbitnije. Kada sam ja bio tako malen '74. godine mi smo ložili furunu, bacali ugalj, donosili šapurike od kuće i igrali, a sad je sasvim nešto drugo, lepše, kulturnije i tako. Svim damama, drugaricama, čestitam 8. Mart i želim im puno sreće, zdravlja, para i ljubavi,“ poručio je Duško Odžin, predsednik KUD-a „Jovan Aćimac“.

„Svake godine uoči 8. Marta i koncerta koji organizuje KUD „Jovan Aćimac“ Mesna zajednica je tu da podrži jer folklor je jedno blago koje Kumane ima, a koje ima dugu tradiciju i mi to svakako podržavamo. Smenjuju se generacije, kao što smo mogli videti, a i sam sam kao dete igrao folklor, tako da ljudi se menjaju, ali folklor i dalje živi i to u potpunosti pokazuje i puna sala večeras,“ zaključio je Dušan Radišić, predsednik Saveta Mesne zajednice Kumane.

Kulturno-imetničko društvo „Jovan Aćimac“ broji 12 spletova, a na osmomartovskom koncertu predstavili su se igrama iz Banata, Mačve i Šumadije.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad