instagram
 
instagram

Kultura

Kabare „Bata i oblaci“ pred novobečejskom publikom

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 27. april 2022. • 15:01 •

Kabare „Bata i oblaci“ pred novobečejskom publikom

Jednočasovni muzičko-poetski kabare “Bata i oblaci” sinoć je predstavljen publici u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej. U društvu umetnice Olivere Miljatović Radaković, kolaž stihova i priča, praćenih zvucima gitare, izveo je autor Dobrivoje Bata Marković: “Sa koleginicom Oljom nastupamo unazad već nekoliko godina, a upoznali smo se preko muzike. Ona je pevala prateće vokale u našem benmdu “Niagara” i onda se tako rodila ideja da te neke moje pesme probamo da materijalizujemo kroz određene zanimljive situacije, a birali smo da to budu pesme koje imaju neku sliku kako bi ljudima bilo jasnije i bliže da se nađu u tako nekim situacijama koje s dešavaju i u pesmi i u tekstu koji smo objavili.”

Dobrivoje Bata Marković do sada je objavio tri zbirke pesama, slikovnicu za decu, kao i dva CD-a. Član je novosadske grupe “Niagara” i Društva književnika Vojvodine: “Jesam, imao sam tu sreću da sam i u takvom okruženju i takvoj porodici i ovo su samo neki eksponati koji su videli svetlost dana, inače pišem i pevam dugi niz godina i to je nešto što me ispunjava apsolutno. Nastupali smo i Beogradu, u kući Đure Jakšića i u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, u Vršcu, Apatinu itd…  To traje u nazad dve godine otprilike i planiramo da posetimo još nekoliko biblioteka u Vojvodini. U planu je Kula, a kada bude proleće isped kuće Đure Jakšića bismo isto trebali da nastupimo, a kada obićemo sve što je u našem kraju planiramo da se spustimo i malo niže u Srbiji.”

Tajna uspešnog stvaralaštva leži u tome da sačuvamo dete u sebi, zaključio je autor i dodao da život ne treba previše ozbiljno shvatiti. U prilog tome govore i osmesi publike što, na koncu svega, jeste ono čemu su težili.

 

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena