instagram
 
instagram

Kultura

U Žitnom magacinu Muzeja „Kotarka“ čitani stihovi u čast Miloša Crnjanskog

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 17. jun 2022. • 14:28 •

U Žitnom magacinu Muzeja „Kotarka“ čitani stihovi u čast Miloša Crnjanskog Žitni magacin Muzeja "Kotarka" u Novom Miloševu

U okviru 4. po redu manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog“ koji organizuju novosadsko Udruženje „Sumatra“, Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, uz podršku Matice srpske i Zadužbine Miloša Crnjanskog iz Beograda, u Žitnom magacinu Muzeja „Kotarka“ u Novom Miloševu nedavno je održan program u okviru kog su u čast Miloša Crnjanskog stihove govorili Ivan Negrišorac, Sava Damjanov, Selimir Radulović, Milan Micić i Nenad Šaponja, a prisutnima su se obratili i Zoran Đerić, programski urednik manifestacije, Perica Milutin, predsednik Udruženja „Sumatra“ i književnik Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra.

Prema rečima Perice Milutina u okviru programa manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog“ u Novom Miloševu publika je imala priliku da čuje stihove trenutno najznačajnijih i najeminentnijih srpskih književnika.

Organizaciji manifestacije u čast Miloša Crnjanskog ove godine pridružio se i Kulturni centar Vojvodine koji nosi piščevo ime.

U okviru manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog“ Matica srpska od 2019. godine dodeljuje i književnu nagradu „Beskrajni plavi krug“ za najbolji roman napisan na srpskom jeziku objavljen u protekloj godini.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena