Kultura

Akvareli nastali s pogledom na Tisu jedinstveni

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 18. avgust 2022. • 14:21 •

Akvareli nastali s pogledom na Tisu jedinstveni Aleksandar Saša Bogdanović u Galeriji "Tiska akademija akvarela"

Ovogodišnja, 27. po redu likovna kolonija „Tiska akademija akvarela“ u Novom Bečeju, kako smo početkom nedelje najavili, okupila je jedanaestoro umetnika iz čitavog regiona. Magična reka Tisa i ovog puta svojom jedinstvenom energijom ispunila je Galeriju „Tiske akademije akvarela“ u Domu kulture opštine Novi Bečej u kojoj slikari stvaraju nove akvarele sa raznovrsnim temama. Prema tradiciji, rad likovne kolonije je otvorenog tipa, a umetnici će u okviru nje raditi do petka.

Jedna od učesnica ovogodišnje likovne kolonije jeste i Timea Čajka, slikarka iz Novog Bečeja, kojoj rad ove likovne kolonije nikako nije stran.

Među slikarima ove godine je i Aleksandar Saša Bogdanović, umetnik iz Vršca i stalni član Umetničkog saveta „Tiske kolonije akvarela“. On se ovom prilikom osvrnuo na kvalitete likovne kolonije, ali i na raznovrsnost motiva kojima se umetnici bave ocenivši je kao najveće bogatstvo „Tiske akademije akvarela“.

Pogledajte video prilog!

U čast ovogodišnje likovne kolonije u novobečejskom parku večeras od 20 časova biće održan koncert „Zvuci kao boje“ u izvođenju Aleksandar Dujin orkestra i Nevene Reljin, dok će na Tiskom keju biti postavljena izložba radova sa prethodnih saziva likovne kolonije.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad