instagram
 
instagram

Kultura

Učešćem na dva međunarodna festivala otpočeli novu sezonu

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 6. septembar 2022. • 15:33 •

Učešćem na dva međunarodna festivala otpočeli novu sezonu

Nakon kraće letnje pauze, članovi Kulturno-umetničkog društva „Bećarac“ nastavili su svoje aktivnosti učešćem na međunarodnom festivalu folklora u Kaoniku kod Kruševca. Bila je ovo još jedna lepa prilika da učesnicima iz Srbije i drugih zemalja prikažu tradicionalni običaj sa ovih prostora, „Banatsku rakiju“: "To je udruženje „Marko Cana Milanović“ Kaonik, Kruševac, u pitanju je manifestacija „Zaštitimo decu u saobraćaju“ koja je trajala 19, 20 i 21. avgusta. Tamo smo proveli, dakle, 3 dana uz 2 noćenja u pansionu, a pored nas tu su bili i gosti iz Rumunije, Severne Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske, sa Kosova i Metohije i mi iz Vojvodine. Učestvovali su različiti uzrasti, od poletaraca do veterana, a mi smo se predstavili izvođačkim ansamblom koji je bio u sastavu veterana", objasnio je Jovan Sudarski, umetnički rukovodilac KUD-a „Bećarac“.

Već narednog vikenda nastupili su i u Beogradu, na manifestaciji koju organizuje Udruženje „Šiljkan“: "Oni već godinama unazad imaju tu neku mnifestaciju koja je, takođe, međunarodnog karaktera, a okupi negde oko 250 učesnika. Održava se u Beogradu i traje tokom čitavog dana. Počinje defileom koji ide kroz Knez Mihajlovu, zatim do hrama Svetog Save gde je odigrano veliko kolo, a nakon toga, u 18 časova, usledio je i koncert koji je održan u dečijem kulturnom centru."

Iz „Bećarca“ još jednom podsećaju da je upis novih članova u toku i da su i od ovog septembra dobrodošli svi oni koji žele da postanu deo njihovog ansabla, steknu bogato iskustvo i ostvare nova prijateljstva.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena