instagram
 
instagram

Kultura

Književnica Eva Pap po prvi put predstavila svoje romane u Novom Bečeju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 19. septembar 2022. • 14:31 •

Književnica Eva Pap po prvi put predstavila svoje romane u Novom Bečeju Eva Pap (desno) na promociji romana u Narodnoj biblioteci Novi Bečej

U galeriji Narodne biblioteke u Novom  Bečeju verna čitalačka publika nedavno je imala priliku da se susretne sa književnicom iz Mađarske, Evom Pap, koja je ovom prilikom promovisala svoj novi roman pod nazivom „Opraštanje“. Eva Pap je rođena u Segedinu, a danas živi na relaciji Segedin – Subotica. Po struci dizajnerka enterijera, pisanjem je počela da se bavi iz ljubavi prema književnosti, pa je svoj prvi roman „I ponovo sviće“ objavila 2020. godine. Usledilo je objavljivanje romana „Pre no što sunce zađe“ 2021. godine, da bi ove godine objavila i pomenuti roman „Opraštanje“.

Karijeru književnice Eva Pap započela je kao autorka pripovedaka koje je objavljivala u književnim časopisima „Panonsko ogledalo“ i „Književna sadašnjost“. Danas se njeni romani nalaze na top-listama bestselera u Mađarskoj.

Posebna zanimljivost jeste da se radnje sva tri romana dešavaju na prostoru bivše Jugoslavije, odnosno Srbije. Šta o tome, ali i o svojim prvim utiscima o Novom Bečeju, autorka kaže, saznjate u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad