instagram
 
instagram

Kultura

Dućan Bauerovih otvoren u Zavičajnom muzeju „Kotarka“

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 27. septembar 2022. • 15:00 •

Dućan Bauerovih otvoren u Zavičajnom muzeju „Kotarka“ Replika dućana iz 1926. godine

Proteklog vikenda u Zavičajnom muzeju „Kotarka“ u Novom Miloševu Udruženje za negovanje tradicije Novi Bečej po prvi put je organizovalo manifestaciju „Jesenja noć muzeja“. Program koji je održan u prelepom ambijentu Žitnog magacina prvenstveno je bio posvećen otvaranju dućana Đorđa i Akoša Bauera iz 1926. godine koji je svečano otvorio Čaba Mezei, čukununuk Đorđa Bauera, odnosno izložbi posvećenoj pomenutoj trgovačkoj porodici Bauer iz Beodre. Mnogobrojni posetioci su mogli da uživaju i u ukusima izložbe raznovrsnih tradicionalnih banatskih kolača.

Takođe, bila je ovo prilika i da se prikaže sve ono što je u prethodnom periodu urađeno u muzeju, istakao je Dragan Rauški predsednik Udruženja za negovanje tradicije Novi Bečej.

Program „Jesenje noći muzeja“ otvorio je koncert Ženske pevačke grupe „Melizmi“ iz Kikinde. Prema rečima Biljane Mandić, osnivačice i članice ove pevačke grupe, „Melizmi“ ima za cilj, pre svega, da sačuva banatsku pesmu, ali i pesme iz čitavog okruženja.

Više saznajte u video prilogu!

Manifestaciju „Jesenja noć muzeja“ podržali su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad