Kultura

Grafike Dragana Karlavarisa izložene u novobečejskoj biblioteci

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 13. oktobar 2022. • 13:57 •

Grafike Dragana Karlavarisa izložene u novobečejskoj biblioteci Dragan Karlavaris i Vladimir Davidović na otvaranju izložbe grafika u novobečejskoj biblioteci

Nakon više od dvadeset godina novobečejska publika ponovo ima priliku da uživa u grafikama Dragana Karlavarisa u okviru izložbe izložene u galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju. Uz pomoć svojevrsnih instalacija samog umetnika grafike su ljubiteljima umetnosti predstavljene sinoć, a prisutnima su se ovom prilikom obratili Vladimir Davidović, direktor Narodne biblioteke i sam autor izložbe, Dragan Karlavaris. On je ovom prilikom, pre svega, istakao činjenicu da u Novom Bečeju izlaže po treći put, posebno se osvrnuvši na inspiraciju koja potiče iz devedestih godina prošlog veka i sankcija u Srbiji.

Akademiju umetnosti Dragan Karlavaris završio je u Novom Sadu na likovnom odseku, smer grafika, gde je odbranio i magistarski rad. U svom stvaralaštvu koristi stare grafičke tehnike duboke štampe, pre svega, bakropis, akvatintu, rezervaš i suvu iglu.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad