instagram
 
instagram

Kultura

NOVOBEČEJSKI: Dva uspešna gostovanja KUD „Bećarac“

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 26. oktobar 2022. • 13:07 •

NOVOBEČEJSKI: Dva uspešna gostovanja KUD „Bećarac“

Članovi KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja, u novoj sezoni nastavili su učešća i na festivalima u inostranstvu. Nedavno su peti put učestvovali na „Pasuljijadi“ u Radimni, u susednoj Rumuniji, gde su se predstavili „Igrama iz Vladičinog Hana“. Bila je ovo još jedna prilika da se spoji lepo i korisno, ali da se obiđe i nekoliko znamenitosti, objasnio je umetnički rukovodilac Jovan Sudarski: Radimna je jedno malo mesto, odmah kada se pređe granica, a oko 200 kilometara od Novog Bečeja. Međutim, mi tamo idemo dovoljno dugo da se maltene osećamo kao domaćini. Inače, u pitanju je takmičenje u kuvanju pasulja, dok je folklorni koncert bio propratni program u okviru kog je učestvovalo 14 kulturno-umetničkih društava, među kojima je bio i naš „Bećarac“. Predstavili smo se izvođačkim ansamblom. Osim ovog gostovanja, s obzirom da smo tamo i noćili, posetili smo manastire Bazijaš i Zlatica koje je izgradio Sveti Sava, a po povratku kući svratili smo do Golupca gde smo posetili tvrđavu i proveli tamo slobodno vreme, nakon čega je usledio put ka kući. Trudimo se da u okviru svakog gostovanja posetimo i vidimo što više znamenitosti, da obiđemo što više mesta.

Izvođački ansambl KUD „Bećarac“, u novembru predstavio je program „Banatska rakija“, stari svadbeni običaj, publici u Tesliću (Republika Srpska), gde su učestvovali na koncertu veterana i rekreativaca u organizaciji tamošnjeg Kulturno-umetničkog društva „Vez“. 

Bili smo baš oduševljeni, domaćini su nas jako lepo ugostili i ovom prilikom im se zahvaljujemo, pošto imamo još jedno lepo iskustvo. Imali smo ručak, koncert, a posle koncerta večeru i druženje, odmorili smo i sutradan, nakon kratkog obilaska, krenuli kući. Sve je proteklo u najboljem redu i mi se sada radujemo nekom novom gostovanju. Zahvaljujemo se Turističkoj organizaciji opštine Novi Bečej, kao i ljudima dobre volje koji nam, kad god mogu, izađu u susret kako bismo što lakše stigli i što uspešnije prezentovali to što smo pripremili, sa zadovoljstvom ističe Jovan Sudarski, umetnički rukovodilac KUD „Bećarac“.

Bilo je ovo drugo gostovanje članova „Bećarca“ ovoj opštini, a realizovano je uz podršku brojnih sponzora, ali i Turističke organizacije opštine Novi Bečej, koja je ovom prilikom, takođe, ostvarila kontakt i saradnju sa Turističkom organizacijom u Tesliću.

 

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena