instagram
 
instagram

Kultura

Ljubav prema umetnosti okupila likovne amatere Vojvodine

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 7. novembar 2022. • 13:22 •

Ljubav prema umetnosti okupila likovne amatere Vojvodine Nagrađeni likovni umetnici amateri sa žirijem

Dvadeset i treća Smotra likovnih umetnika amatera Vojvodine proteklog vikenda uspešno je održana u Domu kulture opštine Novi Bečej u suorganizaciji sa Savezom umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. U dve galerije novobečejskog Doma kulture u okviru ovogodišnje smotre izloženo je 115 radova umetnika amatera sa teritorije cele Pokrajine. O nagradama i pohvalama odlučivao je žiri u sastavu: Sava Stepanov, likovni kritičar, Danijel Babić, akademski slikar i Gabrijela Sel, istoričarka umetnosti.

Iako je u prvom momentu čak 40 radova bilo nominovano za ovogodišnje nagrade, nagrađeno je 26 umetnika amatera, naglasio je ovom prilikom Savo Mučibabić, sekretar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Prema njegovim rečima, to su činjenice koje govore u prilog tome da je ovogodišnja izložba izuzetno kvalitetna.

Prvu nagradu žirija ove godine osvojio je Zlatko Žekić iz Sivca. Drugu nagradu podelili su Živojin Gajić iz Sombora i Kristina Đurišić Markuš iz Inđije. Trećeplasirani su Dragoljub Trindić iz Karlovčića, Vera Đurković iz Sremske Mitrovice i Miloš Petrović iz Novog Sada, penzionisani inženjer šumarstva, inače, devedesetogodišnjak koji je ove godine zavredneo i specijalno priznanje za dugogodišnji doprinos likovnom amaterstvu Vojvodine.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena