Kultura

Laureati „Pesničke republike“ Predrag Marković, Olivera Balašević, Dušan Radak i Dragomir Šoškić

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 26. decembar 2022. • 15:02 •

Laureati „Pesničke republike“ Predrag Marković, Olivera Balašević, Dušan Radak i Dragomir Šoškić https://www.youtube.com/watch?v=k2hWGhNxEQI

Pod sloganom „Svet treba da peva, a ne da ratuje“, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu po sedmi put je održana književna manifestacija „Pesnička republika“. U okviru svečanog programa koji je organizovan uz podršku opštine Novi Bečej dodeljene su nagrade, Gramate „Pesničke republike“ i to za propuštenu priliku Predragu Markoviću za knjigu „L’imun. isceđen“ koju je objavila Književna omladina Srbije, u Beogradu 1982. godine, za životno delo Dušanu Radaku i Dragomiru Šoškiću, dok će novoosnovana Gramata „Majka hrabrost“ za žensko književno stvaralaštvo naknadno biti uručena Oliveri Balašević za knjigu „Planeta dvorište“.

U sklopu „Pesničke republike“ održan je i tradicionalni pesnički maraton njenih državljana u okviru kojeg je nastupilo tridesetak pesnika iz zemlje i inostranstva.

U Galeriji Banatskog kulturnog centra ovom prilikom otvorena je i izložba akvarela „Apoteozaˮ, inspirisana delom Miloša Crnjanskog, čiji je autor Dragan Miličić.

Više o ovoj temi saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad