instagram
 
instagram

Kultura

Vlahoviću nagrada za knjigu godine

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 20. mart 2023. • 13:49 •

Vlahoviću nagrada za knjigu godine Radovan Vlahović i Jovan Zivlak

Na redovnoj Skupštini Društva književnika Vojvodine održanoj 18. marta u Novom Sadu književniku Radovanu Vlahoviću uručena je Nagrada Društva književnika Vojvodine za knjigu godine za roman „Noćni razgovori sa sestrom“, u izdanju Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa 2021. godine. Vlahoviću je nagradu uručio Jovan Zivlak, predsednik Društva književnika Vovjodine, dok je žiri koji je odlučivao o nagradama radio u sastavu: Damir Smiljanić, predsednik žirija, Jelena Marićević Balać i Branislav Živanović, članovi žirija. Na Skupštini Društva književnika Vojvodine, pored Nagrade za knjigu godine, uručena je i Nagrada za prevod godine, odnosno Nagrada za životno delo.

Radovan Vlahović koji je rođen 1958. godine u Novom Bečeju pisac je i izdavač. Piše romane, kratke priče, pesme i eseje, a kao autor do sada je objavio preko pedeset knjiga. Osnivač je prvog privatnog kulturnog centra u Srbiji – Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu. Dobitnik je više nagrada za književni i izdavački rad. Član je više nacionalnih i internacionalnih udruženja. Radi kao izdavač i organizator kulturnih manifestacija u Novom Miloševu.

Roman „Noćni razgovor sa sestrom“, za koji je autor kaže da je reč o Kratkom viteškom romanu o ljubavi,  prvi je deo Vlahovićevog Triptiha o novozenitistima.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad